pondelok 25. júla 2011

Tatry- Zakopane


(Stále prebieha súťaž, viac info TU !!!)

A tak som tu zas. Celý týždeň bol dosť perný, keďže v pondelok som sa vrátila z chaty a v utorok už opäť odchádzala na 3- dňový rodinný výletik, na počesť našej zatúlanej ovečky (poznámka autora- uja) v Írsku, do Tatier.

Ubytovanie sme si zohnali v Bachledovej doline, ale nešli sme na neisto, hotel Bachledka*** sme si našli na internetovom portáli http://zlavy.sme.sk/, kde sú skvelé zľavy a akcie. Áno, šli sme do našich krásnych Tatier, ale ak od nás očakávate celodenné túry v okolí Gerlachu, Štrbského plesa a iných lákadiel, tak nás  asi dobre nepoznáte. Počas 3 dní, ktoré sme na výlet "obetovali" (myslím to ironicky, všetci by sme si výlet predĺžili) sme 2 dni strávili v peknom poľskom mestečku- Zakopanom. Ako nám naša milá recepčná z hotela povedala, že pre Poliakov nie je návšteva Tatier kompletná, keď nenavštívia Zakopane, tak to isté platí aj pre nás. Zakopane je pekné mesto, v ktorom sa dajú aj pekne minúť peniaze. Okrem typických stánočkov s oštiepkami, drevenými výrobkami a inými suvenírmi tam nájdete i "luxusné uličky". Nachádza sa tu aquapark, ale aj mnoho vlekov pre vášnivých lyžiarov a snowboardistov. Nesmiem ešte zabudnúť na krásny kostolík, ktorý navštívil sám Ján Pavol II. . Takže Zakopane je taký malý raj na zemi (trošku zveličujem).

Ak Vás zaujíma kde sme strávili zvyšný jeden deň, tak Vás veľmi nepoteším. Ten sme tiež strávili v Poľsku, no tentoraz v aquaparku v Bukowine Tatranszkej, kde bolo veľmi pekne aj dokonca o čosi lacnejšie ako v Tatralandii (tým Vás však nechcem odhovárať od podpory slovenskej ekonomiky).

O, a aby som nezabudla, navštívili sme aj Tatranskú Lomnicu, takže až takí odrodilci nie sme ;-)

No a takto sme si užili výletik. Potom všetkom sme vo štvrtok podvečer prišli uťahaní domov, v piatok zregenerovali, v sobotu oslávili ujovu 40- tku, ktorú oficiálne mal včera a v nedeľu sme mali najnepríjemnejšie chvíle- lúčenie sa s našou zatúlanou ovečkou (zas je to ten ujo, snáď sa mu nebude čkať). Ale život je už taký, občas je dobre, občas zle...

Tu je menšia galérka z výletu :-)

náš hotel :-)


miestna banka


na tom sme boli :-)


krásny kríž pred kostolom

kostolík (prepáčte, že je to nakrivo, ale technika ma neposlúcha) 

miesto kde to žije :-P



"luxusná ulička"


P.S.: Tento víkend zomrelo jedno mladé dievča, ktoré malo k nám nastúpiť do triedy. Bola z vyššieho ročníka, no kvôli rakovine nechodila do školy. Všetko už vyzeralo byť o.k., no ten hlúpy osud sa prihlásil o slovo. Nepoznala som ju veľmi, ale aj tak je to tragédia. ZBOHOM! Modlím sa za Teba, Barborka..

Pesnička pre Teba, i keď je veľmi veselá, je Tvojou menovkyňou...

P.S.2: Posledné zbohom posielam aj 94 obetiam masakru v Nórsku, mysľou som s pozostalými a taktiež sa modlím...

P.S.3: Odpočívaj v pokoji aj Ty, Amy Winehouse...

P.S.4: Smrť je hrozná. Preto si treba užívať všetky chvíle rovnako a naplno. Prepáčte, ak som vo Vás vyvolala zlú náladu, nebol to môj zámer.

Aj napriek všetkým strastiam Vám prajem pekný týždeň.

1 komentár: