pondelok 22. decembra 2014

Vianočné trhy v Budapešti

Pokračujem v svojom predvianočnom cestovaní, a tak už druhýkrát za tento rok som navštívila Budapešť. Zatiaľ čo moja prvá návšteva sa neniesla v duchu ohúrenia, tá druhá už bola pravým opakom. Zamilovala som sa!

Trhy na Váci utca sú stelesnením dokonalosti. Nie len že sú obklopené mojimi milovanými kamennými obchodmi ako Zara, Pull&Bear, Bershka, HardRock café, do ktorých sa v prípade hroznej zimy môžete ísť na chvíľu zohriať, ale dokonca prajú aj nám (ne)labužníkom, ktorí neobľubujeme jesť vonku a trhy sú pre nás viac o nakupovaní.

Ponuka trhov bola nesmierne rozmanitá, od domácich medov a džemov cez rezbárov, cukrovinkárov až po domáce ozdoby. Vlastne sa už ani veľmi neviem rozpamätať, toľko tam toho bolo. V strede bolo pódium so schodíkmi z každej strany, kde boli stánky s jedlom a lavice. Tak aspoň nemusíte napáchnuť od pečených klobás a placiek, a tí ktorí jedia, nemusia jesť v strese, že do nich z každej strany niekto drgne alebo v strachu o svoje peňaženky. Jednoducho perfektná organizácia! Na trhoch boli často ceny v eurách, dokonca v niektorých stánkoch sa dalo nimi aj platiť a pokojne Vám z nich vedeli vydať. Nočná panoráma z druhej strany Dunaja na kráľovský palác a Citadelu spolu s pouličným hudobníkom na pohároch s vodou bola len krásnou čerešničkou na aj tak už nádhernej a chutnej torte!

Prajem príjemné sviatky, priatelia!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára