utorok 30. augusta 2011

Poľskooo :-))



(Stále prebieha súťaž, viac info TU !!!)

3- dňový výlet po Poľsku sa skončil, tak je načase podeliť sa s Vami o zážitky. Poľsko je veľmi pekná krajina, v ktorej sa dá i kultúrne vyžiť, čo je pre nás veľmi dôležité. Aj keď sme odcházali v utorok (23.) ráno a prišli už vo štvrtok (25.) večer, bol to skvelý výlet, počas ktorého sme navštívili  veľa miest.
Hneď v prvý deň sme šli do centra Krakova (boli sme ubytovaní v Krakove) a kde sme navštívili kráľovský hrad Wawel, množstvo kostolíkov a poprechádzali sa po námestí a bočných uličkách plných turistov. Potom sme absolvovali približne 6-kilometrovú túru pešo na hotel, ktorá bola fakt zážitkom. Vraj "už to sme tam...".
 Na ďalšie ráno sme mali skorý budíček, pretože program bol plný. Najprv sme šli do koncentračného tábora Osvienčim- Brezinka, ktorý bol zážitkom na celý život a venujem mu ďalší článok a potom sme navštívili obrovské nákupné centrum.
Wawel 
Tretí deň výletu sme odštartovali v milovanej Ike-y, kde sme sa patrične vybúrili a potom sme navštívili jednu z najstarších soľných baní- Wieliczku. Síce sme veľa zo sprievodkyniného výkladu nerozumeli, keďže v slovenskom ani českom jazyku ho nepraktizujú, no v bani Wieliczka je dôležitejšie vidieť ako počuť :-)
 A tak skvelý výlet je už za nami, no snáď si ho ešte niekedy zopakujeme :-)

Všade boli ľudia :-)


Len jeden z obrovského množstva kostolíkov.

Soľná baňa- Wieliczka

Približne 200 metrov pod zemou sa raz do týždňa, v tejto miestosti,  koná ranná omša.  Wieliczka 

Aj takýto výhľad sa Vám vo Wieliczke naskytne :-)
To je len malá fotografická ochutnávka z obrovského historického dezertu akým Poľsko nepochybne je :-))

Nech je Vám krásne :-)

4 komentáre:

  1. Poľsko je naozaj krásne, ja som tam pár krát už bola na púti a prave minulý týždeň tam boli naši, a presne na takom istom mieste :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lulu, súhlasím, krásna krajina a tiež pekná zhoda náhod :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherné fotky. Taky bych se tam chtěla někdy podívat.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem :-) Dúfam, že sa Ti tam podarí dostať, lebo je tam krásne ;o))

    OdpovedaťOdstrániť