streda 30. marca 2011

Veľkonočné harašenie s predstihom

Síce sa Veľká noc začína až o mesiac, všetko sa však musí brať s dostatočným predstihom, aby nás nič nemohlo prekvapiť. A tak sa treba pripraviť aj na tento pre veriacich veľmi dôležitý sviatok. Okrem tradičných kraslíc, zajačikov a sliepčiek si môžete niečo vlastnoručne vyrobiť samy! Možno to nebude veľmi originálne, ale určite zaujímavejšie ako čokoľvek, čo si z obchodu donesiete a len tak niekde položíte. Dosť však už bolo tajnostkárstva, prejdime k veci. A tou vecou je Malé veľkonočné hniezdočko! Znie to všeliako, ale výsledok je omnoho lepší :o) Prikladám postup a potrebný materiál, ak by sa niekomu žiadalo, niečo podobné si vyrobiť:
Materiál:  menší kameň, biela temperová  farba, vŕbové konáriky, lyko, kuriatko, vajíčko, lepica pištoľ (alebo nejaké iné lepidlo), umelé kvety

Postup:
1. Kameň natrieme nabielo a necháme vyschnúť.
2. Z vŕbových konárikov si spravime hniezdo a prilepíme ho na kameň.
3. Vytvorené hniezdo vyplníme lykom a postupne doňho prilepíme kuriatko, vajíčko, kvety, prípadne iné veci, podľa vlastného vkusu.


Prajem krásny zvyšok týždňa :-))
Vaša virtuálna priateľka, zatiaľ iba študentka, niekedy veľká stresmenka, možno menšia rebelka, cez to všetko bloggerka! 
                Naty ;.)

1 komentár:

  1. Neviem ci harasenie je najvhodnejsi vyraz...je to slovo s negativnym vyrazom...

    OdpovedaťOdstrániť